Inschrijving open Dance Competitions 2019!!

RANKING

De ranking-wedstrijden bij Dance Competitions bestaan uit 3 wedstrijden waaraan crews, solo's en duo's van de dansstijlen Urban en Freestyle kunnen deelnemen.

 

Urban zijn dansstijlen zoals Dancehall, Hiphop, Popping, Locking, House Dance, Krumping, Clipdance, Bubbling of Streetdance.

 

Freestyle zijn dansstijlen zoals Lyrical, Klassiek en Modern Ballet, Musical Theater, Dans met attributen, Showdans, Tapdans en Jazzballet.

 

De rankingwedstrijden van Dance Competitions  zijn op 20 januari 2019,  24 februari 2019 en 17 maart 2019.

 

Om mee te mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap  van DC  op 21 april 2019 moet elke crew, solo of duo aan minimaal 2 rankingwedstrijden hebben deelgenomen.

 

Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, zijn de deelnemers ingedeeld in vier leeftijdscategorie√ęn en per categorie twee niveaus.

 

 

INDELING CATEGORIE√čN CREWS:

 

CAT I: t/m 8 jaar

 

CAT II: 9 t/m 12 jaar

 

CAT III: 13 t/m 15 jaar

 

CAT IV: 16+

 

CAT V: 18*

 

 

Per crew mogen er twee dansers buiten de leeftijdscategorie vallen. Bij twijfel aan leeftijden vragen wij naar identiteitsbewijzen.

 

 

INDELING SOLO'S EN DUO'S:

 

SOLO'S t/m 10 jaar

 

SOLO'S 11+

 

SOLO'S 15+

 

 

DUO'S t/m 10 jaar

 

DUO'S 11+

 

DUO'S 15+

 

 

INDELING NIVEAUS:

 

NIVEAU A: beginners en intermediates: tot anderhalf uur dansles per week

 

NIVEAU B: advanced: meer dan anderhalf uur per week

 

Om te bepalen wie er 1e, 2e, 3e en verder wordt, is er een 3-koppige zeer ervaren jury voor de dansstijlen Urban en Freestyle. De jury beoordeelt de choreo's op verschillende criteria en vervolgens is de puntendeling als volgt.

 

1e = 15 punten

2e = 12 punten

3e = 10 punten

4e = 6 punten

5e = 4 punten

6e = 2 punten

 

Je kunt dus punten gaan verzamelen tot en met de 6de plek. De crews, solo's en duo's met de hoogste punten over de drie voorrondes worden uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap in april 2019.

 

Let op: om mee te mogen doen aan deze grandioze finale van Dance Competitions  op 21 april 2019 moeten de deelnemers wel aan minimaal 2 rankingwedstrijden hebben deelgenomen. Hoe hoger het aantal behaalde punten na de drie wedstrijden, hoe groter de kans dat je bij de beste zes deelnemers behoort.

INFO OVER DE WEDSTRIJDEN

Keep up to date on all events, videos, and photos! Follow us now!

ABOUT DC

INFORMATION LINKS

CHARITY 2019

FEATURED PHOTO

Dance Competitions zijn danswedstrijden voor de beginnende en de gevorderde wedstrijddansers in verschillende dansstijlen.  In drie (3) zogenaamde rankingwedstrijden wordt onderling uitgemaakt wie er aan het NK mag deelnemen. Zie verder onder RANKING

Dance Competitions pakte het traditionele goede doel weer op in 2017.

Met elkaar geven we dit voorjaar onze steun geven aan de

Stichting Omega

Voor meer informatie zie verder onder

GOEDE DOEL